Разследващите проверяват югославска връзка в разстрела на бизнесмена и бивш агент

...
Разследващите проверяват югославска връзка в разстрела на бизнесмена и бивш агент
Коментари Харесай

Догадки : Разстрелът на Алексей Петров е бил с югославско оръжие

Разследващите ревизират югославска връзка в разстрела на предприемача и някогашен сътрудник на службите Алексей Петров, пише „ Телеграф “.

Според криминалистите употребяваното оръжие най-вероятно е ловна карабина югославско произвеждане „ Застава “, употребяваща системата „ Калашников “. Оръжието е с диаметър 7,62 mm и на процедура това е наедрял АК.

Експерти разясниха, че този тип оръжие, снабдено с добра оптика, е функционално доста положително.

Този тип муниции са основани за реализиране на оптимален гибелен резултат, или с други думи - бърза гибел, обясниха специалисти. Продължава да няма публична информация за версиите и аргументите за покушението, както и кои са хипотетичните причинител и гарант. От Министерство на вътрешните работи бе стартирано само, че се работи по версии, свързани с възмездие или финансови задължения.

Проверява се вероятността убиецът и неговият помощник да са се насочили към прилежаща Сърбия. Според оперативни сведения най-вероятно са се отдръпнали през прохода Петрохан, след което са хванали към западната граница по един от добре създадените канали за мигранти. Не се изключва вероятността изпълнителят на мократа поръчка да е от някоя от страните от някогашна Югославия. Криминалисти дефинират убийството на Алексей Петров като класическо поръчково закононарушение.

По информация на „ Телеграф “ навиците на жертвата са били проучвани най-малко два месеца, имало е авансово отиграване на обстановката, стрелбата и пътя за отдръпване. Разследващите са безапелационни, че Петров мощно е подценил обстановката и не се е чувствал заплашен. Убитият се слави като един от водещите специалисти по сигурност у нас. Запознати настояват, че през годините постоянно е сменял защитата и колите, с които се е придвижвал. Самостоятелните разходки в планината, които е предприемал напоследък, явно демонстрират, че е имал чувство за сигурност, което в тази ситуация се е оказало съдбовна неточност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР